El portal del comerciant
Amb el suport de Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball

Menú:

Activitats i esdeveniments de la xarxa

FI DE L'ÚS DE LES MÀSCARES EN INTERIORS

Dades bàsiques

Títol: FI DE L'ÚS DE LES MÀSCARES EN INTERIORS
Organisme: MONFORTE DEL CID
Data de inici: 20-04-2022
Data de finalizació: 30-04-2022
Resum: El Boletín Oficial del Estado (BOE) ha publicat la modificació del decret pel qual es posa fi a l'obligatorietat de l'ús de les màscares en interiors a partir d'aquest dimecres, deixant com a excepció:

En els col·legis podrà deixar d'usar-se, igual que els majors que visquen en residències, on hauran de portar-la els treballadors i les visites.

Els usuaris dels mitjans de transport aeri, per ferrocarril o per cable i en els autobusos, així com en els transports públics de viatgers hauran de continuar portant màscares.

Així mateix, continuaran sent obligatòries en els espais tancats de vaixells i embarcacions en els quals no siga possible mantindre la distància de 1,5 metres, excepte en les cabines, quan siguen compartits per nuclis de convivents.

En els centres sociosanitaris, els treballadors i els visitants hauran de portar màscara quan estiguen en zones compartides. També els centres, serveis i establiments sanitaris, segons el que s'estableix en el Reial decret 1277/2003, de 10 d'octubre, seran llocs en els quals les persones treballadores, els visitants i els pacients, amb excepció de les persones ingressades quan romanguen a la seua habitació, hauran de continuar portant màscara.

En l'entorn laboral, amb caràcter general, no resultarà preceptiu l'ús de màscares, recull el BOE. No obstant això, els responsables en matèria de prevenció de riscos laborals, d'acord amb la corresponent avaluació de riscos del lloc de treball, podran determinar les mesures preventives adequades que hagen d'implantar-se en el lloc de treball o en determinats espais dels centres de treball.

No obstant això, aquesta obligació no serà exigible a les persones que presenten algun tipus de malaltia o dificultat respiratòria que puga veure's agreujada per l'ús de la màscara o que, per la seua situació de discapacitat o dependència, no disposen d'autonomia per a llevar-se la màscara o bé presenten alteracions de conducta que facen inviable la seua utilització.

Tampoc serà exigible en el cas que, per la pròpia naturalesa de les activitats, l'ús de les màscara resulte incompatible.

RECOMANACIONS PER Als MÉS VULNERABLES
Les autoritats sanitàries recomanen a les persones amb una major vulnerabilitat davant la infecció per coronavirus que es mantinga l'ús de màscara en qualsevol situació en la qual es tinga contacte prolongat amb persones a distància menor de 1,5 metres.
Per això, s'aconsella un ús responsable de la màscara en els espais tancats d'ús públic en els quals les persones transiten o romanen un temps prolongat, així com en els esdeveniments multitudinaris.

https://www.sanidad.gob.es/gabinete/notasprensa.do?id=5720
La campanya està associada a una targeta de fidelizació? NO
La campanya té un contingut benèfic? NO

Classificació

Tipus d'activitat: ALTRES
Subtipus d'activitat: Altres activitats
Etiquetes: MASCARILLA, COVID

Mitjans de difusió utilizats

  • Informació en versió local del Portal

Tornar al llistat de campanyes

Activitats i esdeveniments de la xarxa ()

T'interessa

Novedades

Retailcheck

Canal YouTube Afic

Exposició pública i consultes del PATSECOVA

Actuacions de la xarxa

Activitats i esdeveniments de la xarxa