El portal del comerciant

Noticies

 • 24 març 2017
  DIAGNÓSTICO GRATUITO DEL PUNTO DE VENTA
  Més informació
 • 24 març 2017
  CONCURS DISENY CARTELL CAMPANYA DE PROMICIÓ DEL COMERÇ LOCAL
  Més informació
 • 23 març 2017
  PET FRIENDLY
  Més informació
 • 23 març 2017
  CAFÉS EMPRENEDORS

  Dins del programa d'impuls local per a la creació d'empreses “Ondara Activa”, la Regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Ondara, dirigida per José Ramiro, ha organitzat el cicle “Cafès Emprenedors”; un cicle de xerrades informals a càrrec d'empresaris de la localitat, en les que abordaran la seua trajectòria i visió del comerç i de l'empresariat local.

  Les xerrades de “Cafès emprenedors” van dirigides a emprenedors locals, empresaris i comerciants d'Ondara, i en elles podran conèixer les històries dels empresaris ondarencs comptades i compartides per ells. Les persones interessades a assistir poden obtindre més informació i inscriure's en l'oficina d'ADL-AFIC d'Ondara, en el telèfon 965766250, o per correu en adl@ondara.org (persona de contacte, Ana Cotaina). Les places són limitades.

  La primera de les xerrades de “Cafès Emprenedors” tindrà lloc el proper dimecres 29 de març, a càrrec de Xavi Pons (Tasta’m). Serà al Restaurant Tasta’m d'Ondara de 15:30 a 17 hores.

  La segona xerrada anirà a càrrec de Servicolor (Pedro Luís i Marga Pérez), i s'efectuarà el dijous 27 d'abril de 15:30 a 17 hores a l'Hotel Ramis (Ondara).

  La tercera xerrada, a càrrec de Màxima Bikes i Monverd, per Juanjo Mahiques i Javi Moncho, se celebrarà al Bar Valero el dijous 25 de maig.

   

  L'objectiu del programa “Ondara Activa” és incrementar la taxa de creació d'empreses a Ondara a través de l'autoocupació i vincular l'empresariat local amb el foment de l'emprenedoria. El Programa combina impartir coneixements sobre el món de l'empresa, amb la tutorització per experts de cada àrea dels projectes participants. Després de la fase de formació, ara se celebraran aquestes reunions informals amb empresaris i emprenedors locals que parlen des de la seua experiència.

  Més informació
 • 22 març 2017
  BASES PER AL PUBLIC PARTICIPANT A LA II RUTA DE LA TAPA 2017

  BASES PER A PARTICIPAR EN LA RUTA DE LA TAPA DE L'AJUNTAMENT DE MANISES

   

  La Ruta de la Tapa té com un dels seus valors incentivar la cultura de tapes en la ciutat i fomentar la qualitat de les mateixes.

   

   

  1. PUBLIC PARTICIPANT

   

  • Els clients disposaran del "carnet de la tapa manisera", amb el qual podran emetre el seu vot. Perquè el vot siga vàlid, cada carnet ha d'estar segellat, almenys, per 4 establiments participants en la Ruta; estar emplenat amb les dades del participant; i dipositat en qualsevol de les urnes que estaran situades en els establiments participants.

   

  2. SORTEIGS I PREMIS

   

  • L'establiment guanyador rebrà un guardó i la seua tapa es publicitarà en les xarxes socials municipals. El recompte dels vots per a triar la tapa guanyadora serà públic, i es realitzarà el dia 7 d'abril, a les 12 hores, en la Ràdio. Podran assistir al mateix els hostalers/res participants, comerciants i públic en general.

   

  • Entre tots els participants se sortejaran dos premis consistents, cadascun d'ells, en un sopar per a dues persones a disfrutar, el primer, a l'establiment guanyador de la Ruta, i el segon, a l'establiment que s'haja classificat en segon lloc. El sorteig serà públic, i es realitzarà en la Ràdio Municipal, el dia 7 d'abril a les 12:30 hores. El premi es comunicarà a les persones agraciades telefònicament, dins dels 5 dies següents a la celebració del sorteig. Cada participant només podrà gaudir d'un premi.

   

  • En facilitar les seues dades personals, el participant accepta expressament les condicions de les bases. Els guanyadors o guanyadores accepten que el seu nom i fotografia es publiquen en els mitjans que l'Ajuntament estime oportuns.

   

  • Per a arreplegar el premi serà imprescindible presentar el DNI. El lliurament es farà en persona, havent d'arreplegar-se en el Centre de Promoció ( C/ València núm. 22), en un termini màxim de tres setmanes des de la comunicació del resultat del sorteig, transcorregut el qual s'entendrà que declinen la seua acceptació.

   

  3. COL·LABORACIONS

   

  • L'Associació de Comerciants ASCOMA repartirà entre els clients dels establiments associats, vals de descompte a utilitzar en les consumicions que es realitzen en la Ruta de la Tapa.

  Més informació
 • 22 març 2017
  Divalterra organitza sessions formatives sobre les ferramentes online de la xarxa ADL

  Per a donar a conèixer a fons el funcionament de les ferramentes online que Divalterra posa a disposició de les entitats locals sense cap cost en el marc de la xarxa ADL, s’ha programat un cicle de jornades formatives adreçades a personal tècnic en desenvolupament local, tant de les entitats ja adherides al projecte Xarxa ADL com d’entitats que vulguen prèviament conèixer les seues funcionalitats

  Les sessions tindràn lloc en les dates i localitats següents:

  *29/3 Ontinyent (Mancomunitat de La Vall d'Albaida)

  *6/4 Canals

  *10/4 Faura (Mancomunitat Les Valls)

  *26/4 Villar del Arzobispo (Mancomunidad La Serranía)

  *27/4 Alzira (Mancomunitat Ribera Alta)

  *4/5 València (Divalterra)

  Per a més informació i inscripcions podeu contactar amb planestrategica@divalterra.es

  Més informació
 • 21 març 2017
  Nou Gerent del Centre d´Artesania de la CV

  Vist l'acord adoptat per la Junta rectora del Consorci de Gestió del Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana, reunida en sessió ordinària el 27 de febrer del 2017, pel que s'aprova el nomenament de Miquel Clemades Planells com director gerent del Consorci, a proposta del conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Ocupació, en la seua qualitat de president del Consorci.


  Vistes les facultats conferides per l'article 8 dels Estatuts del Consorci, i la delegació efectuada per la Junta rectora del Consorci, en la reunió ordinària del 27 de febrer, en el president del Consorci per a formalitzar el nomenament i disposar la publicació del mateix, resolc:
  Anomenar a Miquel Clemades Planells com director gerent del Consorci de Gestió del Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana, i disposar la publicació del mencionat nomenament, que tindrà efectes d'1 de març del 2017.


  València, 28 de febrer del 2017.– El president: Rafael Climent González
  (Publicat en el DOGV 21/03/2017 per RESOLUCIÓ de 28 de febrer del 2017, del president del Consorci de Gestió del Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana, per la que s'anomena director gerent del Consorci).

  Més informació
 • 21 març 2017
  Moncada: Nit de Tapes y ópera al Mercat

  Disfruta d´una experiència inoblidable, les millors tapes de Mercat amb producte fresc i de qualitat, i mùsica en directe.

  Reserva l´event en la teua agenda, no t´arrepentiràs.

  Mercat Moncada

  Més informació
 • 20 març 2017
  V edició de la FIRA BENIGÀNIM. COMERCIAL I GASTRONÓMICA

  Uns 40 expositors de diferents sectors estaran presents a la V FIRA BENIGÀNIM. COMERCIAL I GASTRONÒMICA, amb actuacions musicals, jocs per a xiquets/es, demostracions a les carpes expositores i moltes activitats més.

  Destacar que el divendres per la nit actuarà "Sedajazz Big Band" i el dissabte per la nit comptarem amb l'actuació de "Orquestra Eufòria".

  Més informació
 • 20 març 2017
  XIII Gala del Comercio de Torrevieja

  Se entregarán los premios anuales del comercio local de Torrevieja en sus categorias de Comercio Urbano, Renovación Comercial, Nuevo Comercio y Comerciante del Año en la XIII Gala de los premios del comercio.

  Olvidate del número y ven a compartir un rato de risas con nuestros presentadores y actores y, como no, a felicitar y acompañar a los comercios premiados.

  La entrada será de libre asistencia hasta completar aforo.

  Despues de la Gala ofreceremos un vino español a los asistentes.

  En esta edición el Comerciante del Año ha recaido en la empresa Tabisam, referente en Alicante y Murcia en el sector de la construcción.

  Nuevo Comercio
  El primer premio para It Style, tienda de cosméticos situada en la calle Caballero de Rodas.

  El segundo premio ha recaído en Tien 21, establecimiento de electrodomésticos de la nueva línea de negocios de Hermanos García.

  Renovación comercial
  Cárnicas Ríos, que ha apostado por renovar su espacio para seguir atendiendo a sus clientes.

  Comercio Urbano
  Óptica Mar ha logrado este premio por segundo año consecutivo. Se ha premiado a un comercio que ha mantenido una cuidada y atractiva imagen de sus espacios interiores y exteriores, complementada con la creatividad y la calidad en la presentación de sus productos.

  El segundo premio ha recaído en La Nonna Home and Babies, tienda de regalos, artículos de decoración y para el hogar.

  Més informació
 • 17 març 2017
  Alzira: Som falles, Som comerç

  Les falles ja estan açí i el comerç d'Alzira també està de festa. A més, divertir-se té premi perquè si participes en la campanya "Alzira: som falles, som comerç" pots ser el guanyador d'un dels premis que es concediran en forma de la Targeta d'Alzira. Aquells 3 vídeos que aconseguisquen més “M'agrada” podran guanyar: - 1º premi de 300€ - 2º premi de 200€ - 3º premi de 100€ Per a poder participar has de seguir aquestes instruccions: 1. Fer un vídeo de 5 a 10 segons dient quins són els avantatges de comprar en xicotet comerç davant de la façana del comerç que hages triat. Fixa't que el nom del comerç siga visible! 2. Publica-ho en Facebook amb privacitat “Públic” i amb el hashtag #somcomerç 3. Aconseguir el màxim de “M'agrada”! Tens temps de pujar el teu vídeo del 13 fins el 19 de març.

  Més informació
 • 17 març 2017
  CELEBRACIÓ DEL DIA MUNDIAL DELS DRETS DEL CONSUMIDOR EN EL MERCAT MUNICIPAL DE MONFORTE DEL CID

  Aprofitant que el 15 de març es va celebrar el Dia Mundial del Consumidor l'OMIC instal·la el 17 de març un estand en el Mercat Municipal per a presentar els seus servicis i informar els ciutadans sobre els seus drets i reclamacions davant de qualsevol tipus de compra o consum d'un servici.

  La Regidora de Comerç i Consum, Mayte de les Nieves, assistirà al Mercat Municipal per a donar a conéixer la celebració del dia en el municipi en la seua 5a edició i per a celebrar este dia es repartiran motxilles a fi de conscienciar un públic més jove de consumidors sobre el medi ambient i que es minimitze l'impacte de les bosses de plàstic.

  L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) és un servici consolidat a Monfort que funciona des de l'any 2009. Si vols saber més sobre l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) de Monforte del Cid pots veure la web http://monfortedelcid.redomic.com

  Més informació
 • 16 març 2017
  PACTEM NORD FORMA A 20 PERSONES COM OPERARIS/ES DE LOGÍSTICA EN MONCADA

  El Consorci Pactem Nord està formant a 20 persones com a operaris/es de logística amb l'objectiu d'inserir laboralment a l'alumnat que integra aquest curs. Aquesta acció formativa, s'emmarca en el context de treball del Programa Incorpora de l'Obra Social la Caixa. D'aquesta manera, d'acord amb els principis d'aquesta iniciativa, l'alumnat participant, entre 19 i 53 anys, pertany a diferents col·lectius amb especial dificultat a l'hora d'accedir a una ocupació.

  Aquest curs, que es duu a terme a Montcada fins al pròxim 16 d'abril, ha sigut inaugurat oficialment hui amb la presència del regidor de Promoció Econòmica d'aquest municipi, Sebastián Sánchez, qui ha convidat l'alumnat a aprofitar aquest tipus d'iniciatives per a integrar-se en el mercat de treball.
  Dins de les 280 hores de docència, s'inclou també el carnet de carreter amb l'objectiu de completar els coneixements dins d'aquest àmbit del magatzematge i gestió de productes en un dipòsit.

  En aquest sentit al llarg del curs s'abordaran qüestions relacionades amb l'elaboració de documentació per a la gestió d'un magatzem, com a albarans, factures i comandes. Entre els continguts didàctics també es troben aquells relacionats amb la preparació de mercaderies, empaquetatge, embalatge i etiquetatge de productes. A més, les persones participants aprendran a manejar programes informàtics específics de gestió de magatzems i a manipular altres eines relacionades amb les noves tecnologies, com la pistola lectora de codi de barres i la PDA per a comandes.

  Dins de la part teòrica també es tractarà l'aspecte del desenvolupament d'habilitats personals per a aconseguir i mantenir una ocupació, com el treball en equip, la gestió de l'estrès, la bona comunicació i el compliment de les normes pròpies en un lloc de treball.

  D'altra banda l'alumnat realitzarà 84 hores de pràctiques en empresa amb l'objectiu d'afermar els coneixements adquirits prèviament en les classes teòriques i habituar-se a les rutines productives d'aquest tipus d'ocupació. Aquestes pràctiques es realitzaran en empreses que oferisquen habitualment vacants de treball relacionades amb el magatzematge per a facilitar d'aquesta manera la incorporació laboral de l'alumnat.

  Cal recordar que Pactem Nord és l'entitat coordinadora de totes les accions a la Comunitat Valenciana del Programa Incorpora de la Caixa, una iniciativa per a la integració laboral d'aquells col·lectius de persones amb major dificultat a l'hora d'accedir a una ocupació.

  Més informació
 • 16 març 2017
  SORTEIG EN ELS COMERÇ "DIA DEL PARE"
  Més informació
 • 16 març 2017
  I LOVE PAPA, CAMPANYA COMERCIAL DEL DIA DEL PARE

  L'Ajuntament de Monfort ha realitzat roda de premsa de presentació de la campanya comercial del Dia del Pare 2017, una campanya en col·laboració amb l'Associació de Comerciants i Servicis de Monfort i amb el suport de la Generalitat Valenciana a través de la Xarxa AFIC.

  Mayte de les Nieves, per part de l'Ajuntament de Monfort, i Maribel González, en representació de l'Associació de Comerciants i Servicis, han donat a conéixer el lema triat, que enguany és I LOVE PAPÀ, EN EL COMERÇ DE MONFORTE DEL CID... EL TEU MILLOR REGAL. La campanya seguix la mateixa línia del passat any afegint la frase en anglés a fi que puga arribar a la població anglòfona de la zona.

  La campanya consistix en el repartiment per part de tots els comerços associats de fulls perquè els xiquets i xiquetes de 4 a 12 anys puguen realitzar un dibuix que manifeste la relació entre ells i els seus pares o persones que exercixen la figura paterna atés que hi ha moltes situacions i tipus de família. S'entregaran tres premis per categoria: de 4 a 6 anys, de 7 a 9 anys i de 10 a 12 anys. Una vegada realitzats els dibuixos podran entregar-se en la Casa de la Joventut (enfront d'IES Les Sénies) fins al 25 de març, i el jurat triarà els dibuixos premiats el 27 de març. A més dels cartells al·lusius a la campanya que estaran en tots els comerços associats, l'Ajuntament promocionarà a través de les xarxes socials i la televisió local l'espot per a recordar que per a eixe dia tan especial el comerç local té el millor regal, un comerç que dóna vida al municipi amb la seua llum, els seus servicis, el poder passejar i comprar sense agafar vehicles, sense contaminar,de forma natural.

  Esta campanya continua les diverses campanyes comercials que la Regidoria de Comerç de l'Aj. de Monfort durà a cap durant tot l'any a fi de recolzar i donar a conéixer el comerç local.

  Més informació
 • 15 març 2017
  ELDA CELEBRA EL DÍA DEL CONSUMIDOR

  Día Mundial de los Derechos del Consumidor

  15 de marzo de 2017

   

  En 1984, el Ayuntamiento de Elda abría la Oficina Municipal de Información al Consumidor (OMIC), fue hace 33 años, desde entonces han pasado por nuestras dependencias del Mercado Central más de 125.000 personas, lo que da cuenta de la influencia de este servicio municipal en la ciudad.

   

  Principales sectores reclamados en 2016

   

  Como todos los años en con motivo de la conmemoración del “Día Mundial del Consumidor” avanzamos los resultados estadísticos de la memoria de actividades de la OMIC de Elda.

   

  Durante el pasado año 2016 se atendieron en la OMIC de Elda a un total de 2.211 consumidores entre consultas y reclamaciones, de las que consultas fueron 1.441 y reclamaciones 770.

   

  En cuanto a consultas, los principales sectores reclamados fueron:

  1º Telecomunicaciones.

  2º Bancos y Financieras

  3º Vivienda

  4º Agua

  5º Seguros

  6º Electricidad

   

  Respecto a reclamaciones, los principales sectores tratados fueron:

  1º Telecomunicaciones

  2º Agua

  3º Bancos y financieras

  4º Electricidad

  5º Seguros

  6º Gas

   

  De esta manera, son nuevamente las telecomunicaciones las que se encuentran a la cabeza de la estadística, 621 usuarios del servicio de telefonía e internet se dirigieron a nosotros para tratar de resolver sus discrepancias con las operadoras, o llevar a cabo consultas que precisaban.

   

  La casuística no ha variado con respecto a los años más cercanos, se sigue reclamando por servicios no contratados, que se trasladan a las facturas como “mensajes premium”, las averías de los terminales móviles que aún en garantía las operadoras, según los casos, se resisten a cambiar tras infructuosas reparaciones. También está siendo reclamado la dificultad en el ejercicio del derecho del desistimiento cuando habiéndonos cambiado de telefónica, queremos anular esa decisión al habernos ofrecido una mejor oferta la compañía en la que estábamos.

   

  Siguiendo el ranking de la estadística, en segundo lugar por consultas los bancos y financieras con cerca de un 10 % sobre el total, temas relacionados con las comisiones, cancelaciones de préstamos hipotecarios, o intereses de demora, también son consultadas las penalizaciones por descubiertos. Hay que resaltar que este sector ha pasado del cuarto al segundo lugar con respecto al pasado año.

   

  En cuanto a las reclamaciones este segundo lugar lo vuelve a ocupar el agua, igual como el pasado año 2015, y las cuestiones que se reclaman son las mismas, fugas involuntarias y no negligentes, prorrateos por falta de lectura del contador, excesivos consumos sin motivación aparente.

   

  El tercer lugar en cuanto a consultas lo ocupa el tema de la vivienda con un 9 % del total, sector que ha vuelto al lugar de años anteriores, las comunidades de propietarios y las relaciones internas entre vecinos al respecto de la ley de propiedad horizontal y otras normas complementarias son las cuestiones más consultadas.

   

  Cláusulas suelo y Gastos de escrituración

   

  Mención especial aunque pertenecerá a la estadística de 2017, son las cláusulas suelo, y los gastos de escrituración en la constitución de los préstamos hipotecarios para la adquisición de viviendas, en el breve espacio de tiempo que llevamos atendiendo este tipo de consultas, han pasado por la OMIC de Elda, más de trescientas personas interesándose por su escritura o los gastos notariales, de registro, o los propios gastos de gestoría abonados por los prestatarios.

   

  OMIC Elda

   

  La OMIC de Elda se encuentra ubicada en la 2ª Planta del Mercado Central de Elda, con un horario de 9,00 a 14,00 horas de lunes a viernes, ofreciendo de forma continuada un servicio web especializado en consumo “El Portal del Consumidor Eldense” en la dirección elda.redomic.com que, entre sus muchos apartados, ofrece consejos de compra, artículos de interés, alertas e información especializada en consumo.

   

  Actividades para la conmemoración del Día Mundial del Consumidor

   

  Este año, para conmemorar el Día Mundial de los derechos del Consumidor, que se celebra el próximo miércoles 15 de marzo, la OMIC del Ayuntamiento de Elda ha programado 2 actividades dirigidas al público infantil con el objetivo de fomentar el “Consumo Saludable”. De esta manera el sábado 18 de marzo a las 12,00 h en el Mercado Central de Elda y el sábado 25 de marzo a las 12,00 h en el Mercado de San Francisco de Sales, se representará la obra de teatro “La Zanahoria Gigante” de manos de compañía Pampol Teatro que ofrecerá un espectáculo de malabares y marionetas. El acceso será libre y gratuito hasta completar aforo.

   

  --------------
  La presente información tiene exclusivamente carácter ilustrativo, por lo que no originará derechos, ni expectativas, ni vinculación en el procedimiento al que se refiere, cuya tramitación se sujetará siempre a las instrucciones específicas. La AFIC de la Concejalía del Área Comercio y Mercados del Excmo. Ayuntamiento de Elda desea que esta información sea de su utilidad.

  Més informació
 • 15 març 2017
  LLISTAT DEFINITIU MERCAT EXTRAORDINARI DE SETMANA SANTA 2017
  Més informació
 • 15 març 2017
  L'Ajuntament obri les ajudes per a les activitats comercials i duplica el pressupost

  La regidoria de Comerç portarà a la Junta de Govern del divendres l'aprovació de les ajudes per a desenvolupar activitats comercials el 2017 que, per primera vegada, s'atorgaran per concurrència competitiva, oberta a totes les entitats de caràcter comercial sense ànim de lucre. El total destinat per aquestes tasques passa dels 9.000 euros de l'any passat a 20.000 euros d'enguany.

  Vanessa Moltó, edil delegada de comerç, explica: «Aquesta mesura destaca l'aposta del Govern per la transparència i garanteix que les subvencions públiques es destinen als millors projectes valorats objectivament i no a la decisió política de qui governa en cada moment. La línia ja ha estat encetada per altres regidories amb bons resultats i, aquest any, per exemple, als projectes de cooperació ja s'han adjudicat amb aquest mecanisme».

  Moltó destaca també que s'augmenta la partida i que a, més a més, aquest sistema «ens permetrà planificar-se millor i saber en la primera part de l'any quines activitats anem a fer i quan».

  «Apostem per l'associacionisme i les entitats comercials, amb les que treballem, braç a braç. Tenim una ciutat amb molt comerç de qualitat i hem de seguir treballant de la mà de tots els comerciants per a dinamitzar comercialment Alcoi d'una manera moderna, creativa i atractiva per a captar compradors de tota la comarca. Aquestes ajudes esperem que siguen un bon revulsiu per a noves idees i projectes que ens ajuden a millorar» conclou l'edil de l'àrea.

  El termini de presentació de les sol·licituds i la documentació que s'acompanya, serà de vint dies, a comptar de la publicació en el «Butlletí Oficial» de la província de la present convocatòria.

  BASES

  Més informació
 • 14 març 2017
  Dia del Pare
  Més informació
 • 14 març 2017
  Ajudes IVACE per a millores a polígons industrials
  Més informació

 • Pàgina 1 de 402

 • Mostrant del 1 fins al 20 d'un total de 8040 registres

T'interessa

Canal YouTube Afic

Consultes on-line

Exposició pública i consultes del PATSECOVA

Festius hàbils per a la pràctica comercial

Seguix-mos a Twitter

Anàlisi i Autodiagnòstics

Actualitat Xarxa Afic

 • ©2017 Generalitat Valenciana.
 • Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
 • El portal del comerç sostenible